Tudásbázis » MySQL beállítások


Mi az Inclust adatbázis szerverének elérhetősége?

Az adatbázisszerverünk címe: sqlserver.inclust.com
Bármilyen szerveroldali program konfigurációban a szokásos alapbeállítás (localhost) helyett ezt kell megadnod, hogy az alkalmazás elérhesse az adatbáziskezelőt!

Hogyan hozhatok létre új adatbázist és felhasználót?

A domainhez tartozó MySQL adatbázisok kezelése az Adatbázisok menüpont alatt található. Új adatbázis gyors használatbavételéhez használd a Varázslót! Az Adatbázis Varázsló gombot megnyomva a rendszer azonnal létrehoz egy új adatbázist egy hozzá tartozó felhasználóval. Mindkét nevet és a hozzá tartozó jelszót véletlenszerűen generálja a rendszer, megjeleníti, és elküldi e-mailben is.

Természetesen az általad választott névvel is létrehozhatsz adatbázist. Erre az Új adatbázis gombbal van lehetőséged. A létrehozatal után egyből még nem lesz hozzárendelve user, így azt kézzel kell hozzáadnod. A kiválasztott adatbázisal egy sorban lévő Felhasználó Hozzáadása ikonra kattintva felvehetsz egy teljesen új usert vagy a legördülő listából kiválaszthatsz egy már létezőt. Ezután ugyanazzal a már létező felhasználóval, ugyanazzal jelszavól csatlakozhatsz az új adatbázishoz is. Egy adatbázishoz több felhasználó is felvehető és egy felhasználó több adatbázishoz is hozzáférhet.

Van phpmyadmin felület?

Igen, a MySQL adatbázisok menedzselésére alkalmas phpmyadmin felület a http://phpmyadmin.inclust.com címen érhető el. Bejelentkezni a Webadminban létrehozott adatbázisfelhasználóval lehet.