Domain ügyek » Hogyan regisztráljak át egy nemzetközi domaint?

gTld (.com, .net, .org és info) domainek esetében a domain sikeres átregisztrálásához először el kell végezni néhány lépest. Ezeket megteheted Te is, ha hozzáférsz a regisztrátorodon keresztül az adott domain beállításaihoz, de jelezheted is a jelenlegi regisztrátorodnak, hogy tegye meg őket.

  1. A domain unlockolása: A domainhez tartozó biztonsági beállítások között szükség van a domain unlockolására, azaz feloldására. Ez ahhoz szükséges, hogy a domain mozgatható legyen.
  2. Private Whois kikapcsolása: Ha domain név Private Whois beállításai be voltak kapcsolva - hogy ne látszódjon ki a tulajdonosa -, azt előbb ki kell kapcsolni, hogy az domain adminisztrátor e-mail címe valós cím legyen.
  3. Auth kód kikérése: Ha az adminisztrátori e-mail cím már helyes, ki kell kérni a domainhez tartozó auth kódot. Ezt minden esetben erre a címre küldik el.
  4. Küldd el nekünk az auth kódot: Hogy a nevet átregisztrálhassuk, a rendszernek ellenőriznie kell, jogosultak vagyunk-e rá. Ezt az auth kód ismeretében igazolhatjuk. Írd meg nekünk, hogy a folyamatot befejezhessük.

 


» További kérdésed van? Adj fel egy hibajegyet, és munkatársaink hamarosan válaszolnak.